Prisrčno vabljeni predšolski otroci na naše igrive urice angleščine. Skupaj se bomo igrali in gibali, peli, risali, plesali in se mimogrede učili angleškega jezika. Glavni cilj našega tečaja je ponuditi otrokom urice v tujem jeziku, na katere se bodo z veseljem vračali; na uricah se bodo učili skozi igro in skozi druge zanje zanimive dejavnosti, se družili z vrstniki, razvili ljubezen do tujega jezika, do pravljic in petja pesmic, na koncu leta pa svoje novo znanje pokazali tudi na nastopu za starše.

GALERIJA   URNIK   VIDEO  KONTAKT / VPIS

Vsaka urica igrive angleščine poteka po metodi CLT (Communicative language teaching), ki temelji na interakciji z otrokom in ne na klasičnih šolskih pristopih ponavljanja za učiteljem. Komunikativna metoda temelji na funkcionalnem pogledu na jezik in na učenje tujih jezikov. Jezik je orodje, s katerim izražamo nek funkcionalen pomen, orodje, s katerim delujemo v svetu. Metodo CLT sestavljajo aktivnosti, ki spodbujajo učenje s pomočjo realistične komunikacije (igra vlog, simulacije) in uporaba jezika v govornih aktih (obljube, ukazi in vse performativne oblike govora). Pri tem se upošteva pravilo, da je nivo novih diskurzivnih struktur in aktivnosti eno stopnjo višji od povprečnega znanja v skupini.

angleščina

Pri tem pristopu ne gre za učenje preko prevajanja besed npr. roža – flower, ampak se preko slikic, igre, pravljic in pesmic, z gibanjem po prostoru učimo besed. (Pri učenju barv, najprej po prostoru poiščemo vse barve, ki jih potrebujemo, nato se preko različnih igric (Find something yellow, bring somnething red… otroci gibajo po prostoru in iščejo barve.) Ker ni prevajanja, otroci niso pod pritiskom, da česa ne znajo, vse stokrat ponovimo, vse poteka skozi igro.

GALERIJA:

 Vsi tečaji potekajo v lepih igralnicah (prostori Mini vrtca), pod strokovnim vodstvom izobraženih in izkušenih učiteljev.

Uspešnost takega pristopa dokaže tudi nastop na koncu leta, ki poteka izključno v jeziku, ki se ga otroci učijo, ne glede na starost skupine.

CILJI:

  • Otroci dobijo veselje do učenja tujega jezika
  • spoznajo in dobijo posluh za tuj jezik
  • naučijo se osnovnih besed (barve, živali, številke, deli telesa, narava…)
  • Otroci pojejo v tujem jeziku in poznajo pesmice
  • Poznajo nekaj glavnih navodil v tujem jeziku (sedite, tecite, skačite, narišite, poslušajte…) in jim znajo tudi slediti
  • Otroci poslušajo pravljice in jih znajo tudi sami zaigrati
  • Dobijo dobro osnovo za nadaljne učenje
  • Tečaj zapustijo zadovoljni in ponosni nase

video predstavitev:URNIK ZA LETO 2016/2017:

  PON TOR SRE ČET PET
17:00     IGRIVA ANGLEŠČINA
(nadaljevalna skupina*)

17:15-18:45
IGRIVA ANGLEŠČINA
17:15-18:45
 

*Nadaljevalna skupina je namenjena otrokom, ki so že obiskovali naše urice ali pa imajo že predhodno znanje angleščine.

Urnik za leto 2017 / 2018 bo objavljen kmalu. Če želite biti obveščeni o začetku novih terminov uric igrive angleščine, vpišite svoj e-mail TUKAJ.

Urice potekajo v prelepi igralnici v Mini vrtcu (Kadilnikova ulica 7, 1000 Ljubljana).

Cenik: 68€ na mesec (4x 90min)

Otroci se nam v primeru prostega mesta lahko pridružijo tudi med letom. Kontaktirajte me na katarina@maminamaza.si, če se zanimate za urice, ali pa se vpišite preko spodnjega obrazca. 🙂


VPIS NA IGRIVE URICE ANGLEŠČINE:

Vaše ime in priimek (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaša telefonska številka (obvezno)

Ime in priimek otroka (obvezno)

Starost otroka (obvezno)

Prijava na:

Posebnosti (alergije,...)